A  7 csakra + fülcsakra

A 7 csakra + fülcsakra

Ha például sokat gondolsz a pénzre és a biztonságra, akkor az első csakrád aktivizálódik. Ez a gerinc alsó részén található gyökércsakra.A második, vagyis a szakrális csakra a fizikai test problémáival van összefüggésben. A köldök és a farokcsont között helyezkedik el, nagyjából középen. A súlyproblémákkal, egészséggel, vagy függőségekkel küzdő emberek szakrális csakrája nincs egyensúlyban.

A harmadik csakra, a napfonat a hatalommal és irányítással kapcsolatos félelmekről vagy megszállottságról árulkodik. Ez a csakra a köldök mögött található.

A HÁROM ALSÓ CSAKRA FÖLDI ÜGYEKHEZ KÖTÖDIK.

A negyedik, vagyis a szívcsakra az első, amelyik már magasabb rendű problémákhoz kapcsolódik.

Nem véletlen, hogy a spiritualitással kapcsolatos csakrák a test felső részén helyezkednek el.

A mellkas közepén található szívcsakra a szeretethez köthető. A megbocsátással, az együttérzéssel és a lélektársi kapcsolatokkal foglalkozó emberket nem véletlenül hívják „SZÍVKÖZPONTÚAKNAK”

Az ötödik csakra, a torokcsakra az ádámcsutkánál helyezkedik el, a kreativitás kifejezésével és a kommunikációval kapcsolatos. A művészi vagy tanári pályát választó emberek  - különös tekintettel a spirituális tanítokra – a torokcsakrájuk energiáját erősítik.

A TOROKCSAKRÁT KÜLÖNÖSEN STIMULÁLJA, HA ÚGY ÉLSZ, HOGY SZAVAID ÉS TETTEID ÖSSZHANGBAN LEGYENEK BELSŐ IGAZSÁGODDAL.

A hatodik csakra a harmadikszem-csakra, amely a spirituális látással és a látomásokkal van kapcsolatban. 

A szemöldök felett jobb és bal oldalon található FÜLCSAKRA a SZELLEM hangjára való ráhangolódást szolgálja. Akik csendben meditálnak , és ráhangolódnak az Istentől származó üzenetekre, erősítik a fülcsakra működését,  és hasonló gondolkodású embereket vonzanak be az életükbe.

A fejtetőn található koronacsakra akkor aktiválódik, amikor tudatára ébredünk, hogy egyek vagyunk Istennel és a többi emberrel. Ebben a tudatállapotban hasonló gondolkodású embereket vonzunk az életünkbe, akikkel együtt haladhatunk tovább a spirituális úton.

Doreen Virtue