Hogyan erősítsd az Önbizalmad?

Hogyan erősítsd az Önbizalmad?

Ha igazán akarod, és megmásíthatatlanul eltökéled magadban, igenis szert tehetsz a sziklaszilárd ÖNBIZLAOMRA. Bármely személyiségjegyet képes vagy kifejleszteni magadban, amire őszintén vágysz.

A DÖNTÉS MINDENKOR EGYEDÜL A TE KEZEDBEN VAN.

Csak rajtad áll, hogy milyen emberként élsz jelenleg, és milyenné fejlődsz a jövőben.

Az önmagaddal szembeni talán legsúlyosabb felelősséged az, hogy tetterős emberré válj – s hogy cselekedeteiddel felébreszd bensődben a csúcsteljesítménnyel összhangban álló érzelmeket.

GYAKORLATI FELADATOK:

1. A mai napon határozd el magad, hogy úgy fogsz viselkedni, mintha a világ minden önbizalma a tiéd volna! Bátran mondd ki, amit gondolsz, kérd amire vágysz, és tarts ki, míg el nem éred a sikert!

2. Haladéktalanul írd össze három legfontosabb célodat az életben!

Azután ír le 3-3 lépést, amelyeket az egyes célkitűzések megvalósítása érdekében megteremtesz – és azonnal tedd is meg legalább az elsőt közülük!

3. Határozd meg a három legfontosabb eredményt, amelyeket a munkádban felmutatsz, és a mai napon tökéld el magad, hogy időd túlnyomó részét az ezekhez vezető tevékenységeknek fogod szentelni!

4. Alkoss világos gondolati képet önmagadról, amint a legjobb formádat hozod – higgadtan, magabiztosan és optimistán viselkedsz – és idézd fel a képet újra meg újra napod folyamán!

5. Szenteld magad folyamatos személyes és szakmai fejlődésnek, s válj napról napra mind kiválóbbá!

6. A MAI NAPON HATÁROZD EL MAGADBAN, HOGY SOSEM FOGOD FELADNI, HOGY MINDEN AKADÁLYON ÁTKÜZDÖD MAGAD, ÉS MINDADDIG KITARTASZ, MÍG SIKERÜL MEGTEREMTENED AZT A CSODÁLATOS ÉLETET, AMELYNEK LEHETŐSÉGE MÁRIS ADOTT SZÁMODRA!

forrás: Brian Tracy